Onze ambachtelijke aardappelen worden met veel liefde en passie gekweekt. Aangezien de natuur ons zoveel lekkers schenkt, dragen wij een ecologische werkwijze hoog in het vaandel.
Kom hier te weten hoe Puur Patat ervoor zorgt dat onze voetafdruk zo klein mogelijk blijft.

DUURZAAM IN DE GROND
dankzij onze compost

Onze grond is heilig. Zonder onze grond is het namelijk niet mogelijk om heerlijke aardappelen te telen. Wat je misschien niet weet, is dat we ook wortel, ajuin en witloof kweken. De bedrijfsresten van alle groenten worden verzameld en verhakseld. Ze bevatten dan ook een heel belangrijke nutritionele voedingswaarde. Schimmels en bacteriën, gecombineerd met wormen en insecten, verteren het afval in enkele weken tijd tot een voedingsrijke bodemverbeteraar of compost. Het ideale voedingsmiddel voor onze grond, en de basis voor een lekkere, milieuvriendelijke en gezonde aardappel.

DUURZAAM KWEKEN
dankzij onze zonnepanelen

Onze pure patatjes groeien op een duurzame manier! Dankzij onze zonnepanelen zetten we natuurlijk zonlicht om tot elektriciteit. Zo vangen we pieken in ons verbruik op en vermijden we afvalproductie, schadelijke stoffen en geluidsoverlast. Daarnaast verbruiken we minder fossiele brandstoffen en verlagen we onze CO2-voetafdruk. Dankzij de gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar mogen we nog een tijdje genieten van onze zonnepanelen en de voordelen die ze met zich meebrengen.

DUURZAAM IN DE WINKEL
dankzij onze verpakking

Wat maakt onze aardappelen zoveel unieker? De liefde die ze krijgen, natuurlijk! Vanuit een regionale mindset denken we na over de optimalisatie van iedere stap in het proces, van het pootgoed tot de presentatie in de rekken. Daarbij speelt de verpakking een heel belangrijke rol. Daarom is elke Puur Patat-verpakking 100% recycleerbaar. Verder zorgt het papier ervoor dat de aardappelen kunnen ademen en beschermd zijn tegen zonlicht. De authentieke look, met onze familiefoto op de achterkant, geeft weer hoe we elke dag het verschil willen maken.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo