Aardappelrecept van de maand

Koude Puur Patat salade met gebakken varken spiering, spitskoolsalade en pickels.

Koude Puur Patat salade met gebakken varken spiering, spitskoolsalade en pickels.

Ingrediënten

3 PUUR PATAT (bij voorkeur vastkokend)

2 spiering koteletten

100 g pickels

½ sjalot

¼ spitskool

½ granaat appel

80 g mayonaise

10 g kip kruiden

15 g dragon

10 g peterselie

scheut olijfolie

klontje boter

peper

zout


Bereiding

  • 1

    Spoel/borstel de aardappelen en kook deze in de schil.

  • 2

    Giet ze af en schil ze met een molen mesje. Snij ze in blokjes en laat afkoelen.

  • 3

    Snij de spitskool heel fijn in sliertjes en leg deze in ijskoud water.

  • 4

    Breng de kotelet in de oven. 30 min aan 60°C.

  • 5

    Snij de dragon, de sjalot en de peterselie fijn en meng deze samen met de mayonaise onder de aardappelen.

  • 6

    Kruid de kotelet af met de kipkruiden.

  • 7

    Laat een pan warm worden op het vuur en voeg een scheutje olijolie toe.

    Laat het vlees mooi aanbakken aan beide kanten.

  • 8

    Voeg het klontje boter toe. Haal het vlees uit de pan en laat dit nog 3 min rusten.

  • 9

    Meng de uitgelekte spitskool en de granaatappel.

  • 10

    Kruid het geheel af met een scheutje olijfolie, peper en zout.

  • 11

    Dresseer alles op een bord en vergeet de Pickels niet!

  • 12

    PUUR genieten.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo