Veelzijdig gebruik
Bewaaraardappelen

Deze bewaaraardappelen, met hun typerende goudgele schil en langwerpige uiterlijk, bevatten een hoog DS-gehalte en zijn daardoor perfect geschikt voor overheerlijke Belgische frieten of puree. Vanaf september tot en met juli hebben onze veelzijdige bewaaraardappelen een voldoende dikke schil om te bewaren in de frigo.

Periode: september tot juli

Vastkokend
Bewaaraardappelen

Deze vastkokende aardappel heeft een dikke schil die hem geschikt maakt voor een langere bewaarperiode. Dankzij zijn lage DS-gehalte is hij daarnaast heel geschikt als basis voor een koude bereiding of om te bruineren.

Periode: september tot juli

Vastkokend
Nieuwe aardappelen

Het geheim van deze vastkokende aardappelen ligt in het zetmeelgehalte. Die is heel laag, waardoor de aardappel tijdens het koken niet uit elkaar valt. Deze vroege aardappel heeft een flinterdun velletje, waardoor hij geschikt is om in de schil te koken of te braden. Daarnaast is hij ideaal om tijdens een barbecue te gebruiken in een salade. De aardappelen worden verpakt met de aarde eromheen, waardoor ze beter bewaren.

Periode: mei tot september

Veelzijdig gebruik
Nieuwe aardappelen

We zijn wel degelijk aan de nieuwe patatten! Deze vroege aardappel heeft een heel licht velletje. Daarom zijn ze niet geschikt voor een lange bewaring. Om de houdbaarheid te verlengen, worden ze verpakt met de aarde eromheen. De eerste veelzijdige aardappelen worden begin mei manueel gerooid onder plastiek. Op die manier kan je toch reeds in het vroege aardappelseizoen genieten van Belgische frietjes.

Periode: mei tot september

Veelzijdig gebruik
Frietaardappelen

Alle grote en langwerpige aardappelen hebben we verzameld in deze zak. Zo kan jij mooie en heerlijke Belgische frieten maken, op moeders óf grootmoeders wijze. Deze aardappelen zijn heel bloemig en bevatten voldoende zetmeel om ze goudbruin en krokant te bakken.

Periode: september tot juli


FRIETEN

Iedereen is dol op zelfgebakken verse frietjes! Een beleving die wij met onze verse friet mogelijk maken. De kwaliteit van een perfecte friet start bij een goede frietpatat. Daarom zoeken we voor jullie naar de grootste aardappelen met voldoende zetmeel, waarna we ze snijden op maat 10 mm. Daardoor kan jij ze lekker goudgeel bakken aan de buitenkant, en blijven ze zacht aan de binnenkant.

Onze frietjes, verpakt in zakjes van 1 kg, zijn vooraf geblancheerd en blijven daardoor tot 3 weken houdbaar. Deze verse frietjes hoef je zelf nog voor te bakken op 150 °C gedurende 5 minuten en af te bakken op 170 °C gedurende 2-3 minuten. Zo geniet je makkelijk van een onweerstaanbaar lekkere portie verse friet.

Ontdek bij de verdeelpunten waar je onze verpakkingen van 1 kg terugvindt.

Veelzijdig gebruik
Krielaardappelen

Onze geliefde krielaardappelen hebben een vaste structuur en zijn zo geschikt om in de pan te braden of in je salade te serveren. Vanaf april worden onze krieltjes manueel geselecteerd onder een serre. Vanaf september gebeurt dat rooien machinaal. De krieltjes worden gewassen vooraleer ze in ons milieuvriendelijke doosje worden verpakt. Zo kunnen ze zorgeloos en snel worden geserveerd.

Periode: september tot juli

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo