Aardappelrecept van de maand april

Aardappelnestjes met ei en ham

Aardappelnestjes met ei en ham

  • Personen 8

Ingrediënten

400 g vastkokende PuurPatat aardappelen

1 ei

2 hardgekookte eieren of 8 kwarteleitjes

1 eetlepel roomkaas fijne kruiden (Philadelphia)

4 sneetjes gerookte ham

pijpajuin

enkele kerstomaatjes

peper en zout

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C

  • 2

    Schil de aardappel en rasp ze tot fijne sliertjes. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit door te persen met je handen.

  • 3

    Meng de aardappel slierten met het ei en de eetlepel roomkaas.

  • 4

    Kruid af met peper en zout.

  • 5

    Vet een muffinvorm in en verdeel hier het aardappelmengsel in. Duw naar buiten tegen de randen van de muffinvorm zodat een nestje ontstaat. Let er goed op dat alles mooi is verdeeld en er geen dikke bodem is.

  • 6

    Plaats de nestjes in de oven tot ze mooi bruin gekorst zijn.

    Afhankelijk van de dikte van het mengsel kan dit 20-25 min duren.

  • 7

    Kook de eitjes.

    Snij de pijpajuin in fijne ringen en de kerstomaatjes in vier.

  • 8

    Als de aardappelnestjes klaar zijn, maak ze dan voorzichtig los van de rand en haal ze uit hun vorm.

    Vul ze op met een half sneetje ham, een vierde eitje en een stukje tomaat.

  • 9

    Werk af met verse pijpajuin.

  • 10

    Varieer door de aardappelnestjes te vullen met avocado, zalm en asperges.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo