4 grote Puur Patat aardappelen
2 el gerookt paprika poeder
3 el olijfolie
1 el cajun
1 advocado
1/2 limoen
3 el bbq saus
3 el pinda nootjes
1 kg runderribben
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 el bruine suiker
1 mespunt cayennepeper
4 dl appelsap
1 ajuin
1/4 selder
2 wortels
2 teentjes look
1dl whisky
4 el Luikse stroop
2 el honing
6 el sojasaus
peper en zout
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snij ajuin, wortel, selder en look in fijne stukken.
Kleur de runderribben in een vuurvaste stoofpot of op de bbq.
Haal ze uit de stoofpot en bak de groenten aan.
Voeg de Whisky samen met de appelsap toe bij de groenten en laat het geheel koken.
Voeg er de bruine suiker en de ribben aan toe tot ze mooi onder het vocht staan.
Voeg een takje tijm en blaadjes laurier toe.
Dek af met een deksel of aluminiumfolie en plaats het geheel in de oven voor 3 u.
Was de Puur Patat aardappelen.
Maak met een mes fijne inkepingen in de aardappelen. Ongeveer 3-6 mm dik. Snij de aardappelen niet helemaal door.
Kruid de aardappelen met peper, zout, gerookte paprika en cajun. Besprenkel met olijfolie en leg ze in een ovenschaal samen met de ribben voor de laatste 30 minuten.
Na 3u haal je de ribben uit de oven en verwarm je de aardappelen nog 15 minuten door op 220°C.
Meng de Luikse stroop, honing en sojasaus. Lak de ribbetjes met de marinade. Voeg ze nog 3 minuten samen met de aardappelen in de oven.
Snij de avocado in kleine stukjes en kruid ze af met peper en zout. Besprenkel ze met limoensap en olijfolie.
Haal alles uit de oven en dresseer op het bord.
Doe de bbq saus over de aardappelen en de pinda nootjes over het vlees.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo