Aardappelrecept van de maand oktober

Truffel-Parmezaan frietjes uit de oven met steak

Truffel-Parmezaan frietjes uit de oven met steak

Ingrediënten

400 g Veelzijdige aardappelen (Rode zak) ;-)

25 g Parmezaanse kaas

2 el truffelolie

Platte peterselie

Verse mayonaise

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  • 2

    Schil en snij de aardappelen in gelijke frietjes. Snij ze eerst in dikke schijven. Daarna kan je de dikte van je friet bepalen. Hoe dunner, hoe krokanter. Zorg wel dat ze even dik zijn.

  • 3

    Doe de frietjes in een grote mengkom en voeg 1 el van de truffelolie toe. Schud goed door elkaar zodat overal wat van de olie zit.

  • 4

    Giet de frietjes op een bakplaat met bakpapier en verspreid ze zodat ze niet te veel op elkaar liggen. Plaats ze in de oven voor 30 minuten. Draai ze tweemaal om zodat ze mooi krokant en goudbruin kunnen worden.

  • 5

    Giet nog 1 el truffelolie over de frietjes éénmaal ze klaar zijn. Werk af met parmezaanse kaas en meng goed.

  • 6

    Serveer de frietjes met verse mayonaise, een heerlijke steak en een extra slaatje. Smakelijk!

  • 7

    TIP: Voeg een lepeltje truffelolie (of wat geraspte verse truffel) toe aan je verse mayonaise voor een extra truffelsmaak.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo