200 g Witloof
200 g Vastkokende aardappelen (Blauwe zak)
50 g Pancetta
1 Rode appel
20 g Pecannoten
Olijfolie
Verse platte peterselie
Voor de dressing:
2 el Olijfolie
1 el Appelciderazijn
Teentje look
1 el Honing
1 tl Rodebessenconfituur
Peper
Zout
Verse tijm
Schil en snijd de aardappelen in gelijke blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes. Hou deze even apart.
Bak de pancetta in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze goed bruin bakken. Leg deze daarna op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Snij daarna de noten in grove stukjes en maak de dressing met alle voorgestelde ingrediënten.
Bak de gekookte aardappelblokjes en het witloof in olie en kruid af met peper en zout.
Meng de lauwwarme aardappel-witloofsalade met appel, pancetta en noten. Werk af met de dressing.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo