Aardappelrecept van de maand

Lauwwarme aardappelsalade met witloof, pancetta en noten.

Lauwwarme aardappelsalade met witloof, pancetta en noten.

Ingrediënten

200 g Witloof

200 g Vastkokende aardappelen (Blauwe zak)

50 g Pancetta

1 Rode appel

20 g Pecannoten

Olijfolie

Verse platte peterselie


Voor de dressing:

2 el Olijfolie

1 el Appelciderazijn

Teentje look

1 el Honing

1 tl Rodebessenconfituur

Peper

Zout

Verse tijm


Bereiding

  • 1

    Schil en snijd de aardappelen in gelijke blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

  • 2

    Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes. Hou deze even apart.

  • 3

    Bak de pancetta in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze goed bruin bakken. Leg deze daarna op een keukenpapiertje om uit te lekken.

  • 4

    Snij daarna de noten in grove stukjes en maak de dressing met alle voorgestelde ingrediënten.

  • 5

    Bak de gekookte aardappelblokjes en het witloof in olie en kruid af met peper en zout.

  • 6

    Meng de lauwwarme aardappel-witloofsalade met appel, pancetta en noten. Werk af met de dressing.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo