2 grote vastkokende aardappelen
80 ml zure room
1 el citroensap
Gerookte zalm
Verse bieslook
Verse dille
Peper en zout
Waterkers
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de aardappelen.
Prik gaatjes in de aardappelen met eenvork en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Plaats ze in de oven voor een 45-50 tal min tot ze gaar zijn. (Controleer met een mes of ze makkelijk door te prikken zijn.)
Meng ondertussen de zure room met 1 el citroensap, een handje verse bieslook, verse dille en peper en zout.
Als de aardappelen gaar zijn, kun je ze 1/3 doorsnijden.
Maak de binnenkant van de aardappel los en vul dit op met het zure roommengsel.
Leg er een plakje gerookte zalm op.
Werk af met verse dille en waterkers.
TIP: Varieer met garnalen of spek in plaats van zalm.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo