Aardappelrecept van de maand juni

Gepofte Puur Patat met zalm, dille en zure room

Gepofte Puur Patat met zalm, dille en zure room

Ingrediënten

2 grote vastkokende aardappelen

80 ml zure room

1 el citroensap

Gerookte zalm

Verse bieslook

Verse dille

Peper en zout

Waterkers

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Was de aardappelen.

  • 3

    Prik gaatjes in de aardappelen met eenvork en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

    Plaats ze in de oven voor een 45-50 tal min tot ze gaar zijn. (Controleer met een mes of ze makkelijk door te prikken zijn.)

  • 4

    Meng ondertussen de zure room met 1 el citroensap, een handje verse bieslook, verse dille en peper en zout.

  • 5

    Als de aardappelen gaar zijn, kun je ze 1/3 doorsnijden.

  • 6

    Maak de binnenkant van de aardappel los en vul dit op met het zure roommengsel.

    Leg er een plakje gerookte zalm op.

  • 7

    Werk af met verse dille en waterkers.

  • 8

    TIP: Varieer met garnalen of spek in plaats van zalm.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo