500 g Puur Patat
100 g gerookt en gezouten spek
50 g boter
50 g witte wijn
200 g Reblouchon kaas
1 ajuin
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
Zout
Peper
Nootmuskaat
Was de Puur Patat aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.
Zet een kom, die ook in de oven mag, op het vuur en smelt de boter.
Pel de ajuin en snij hem in fijne stukjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het spek samen met de ajuinen in de kom en voeg er de fijn geplette look aan toe.
Zet het vuur even uit.
Snij 2/3 van de kaas in fijne stukjes. De aardappelschijfjes mogen samen met de kaas in de kom worden opgemengd.
Rits de rozemarijn van de tak en snij deze fijn.
Kruid alles af met peper, zout en nootmuskaat.
Druk alles goed aan en voeg er de wijn en room aan toe.
Snij de rest van de kaas in plakjes en leg dit samen met de rozemarijn bovenaan.
Plaats de vuurvaste kom in de oven voor 45 min.
Uithalen, opdienen en vooral genieten...
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo