Aardappelrecept van de maand februari

Winterse Tartiflette

Winterse Tartiflette

Ingrediënten

500 g Puur Patat

100 g gerookt en gezouten spek

50 g boter

50 g witte wijn

200 g Reblouchon kaas

1 ajuin

1 teentje knoflook

1 takje rozemarijn

Zout

Peper

Nootmuskaat


Bereiding

  • 1

    Was de Puur Patat aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.

  • 2

    Zet een kom, die ook in de oven mag, op het vuur en smelt de boter.

  • 3

    Pel de ajuin en snij hem in fijne stukjes.

  • 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 5

    Bak het spek samen met de ajuinen in de kom en voeg er de fijn geplette look aan toe.

  • 6

    Zet het vuur even uit.

    Snij 2/3 van de kaas in fijne stukjes. De aardappelschijfjes mogen samen met de kaas in de kom worden opgemengd.

  • 7

    Rits de rozemarijn van de tak en snij deze fijn.

  • 8

    Kruid alles af met peper, zout en nootmuskaat.

  • 9

    Druk alles goed aan en voeg er de wijn en room aan toe.

  • 10

    Snij de rest van de kaas in plakjes en leg dit samen met de rozemarijn bovenaan.

  • 11

    Plaats de vuurvaste kom in de oven voor 45 min.

  • 12

    Uithalen, opdienen en vooral genieten...

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo