Aardappelschil van Puur patat
1 Ui
1 Teentje knoflook
300 g (Gemengd) gehakt
400 g Tomatenblokjes (Blik)
200 g Rode bonen (blik)
100 g Gekookte maïs
50 g Zure room
1/2 Koffie lepel komijnpoeder
1/2 Koffie lepel korianderpoeder
1/2 Koffie lepel gerookte paprika poeder
1/2 Mespunt kaneelpoeder
1/2 Mespunt chilipoeder
1/2 Rode paprika
Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.
Bak het gehakt in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg er de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes na 10 minuten aan toe.
Kruid met wat zout, komijn, korianderpoeder, gerookte paprika, 1 mestpunt kaneel en 1 mespunt of meer chilipoeder.
Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.
Schil de Puur Patat aardappelen. Leg de schillen 30 min in ijskoud water. Eénmaal uit het water demp je ze droog.
Bak de schillen 3,5 minuut op 150°C in de friteuse.
Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje opwarmen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de maïs toe.
Werk af met en lepel zure room.
Bak de schillen goud bruin op 175°C, 5 minuten.
De gebakken chips afkruiden met gerookte paprika poeder en zout.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo