Aardappelrecept van de maand juli

Chips van "Puur Patat" met chili con carne.

Chips van "Puur Patat" met chili con carne.

  • Personen 2

Ingrediënten

Aardappelschil van Puur patat

1 Ui

1 Teentje knoflook

300 g (Gemengd) gehakt

400 g Tomatenblokjes (Blik)

200 g Rode bonen (blik)

100 g Gekookte maïs

50 g Zure room

1/2 Koffie lepel komijnpoeder

1/2 Koffie lepel korianderpoeder

1/2 Koffie lepel gerookte paprika poeder

1/2 Mespunt kaneelpoeder

1/2 Mespunt chilipoeder

1/2 Rode paprika


Bereiding

  • 1

    Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.

  • 2

    Bak het gehakt in 2 eetlepels olijfolie.

  • 3

    Voeg er de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes na 10 minuten aan toe.

  • 4

    Kruid met wat zout, komijn, korianderpoeder, gerookte paprika, 1 mestpunt kaneel en 1 mespunt of meer chilipoeder.

  • 5

    Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.

  • 6

    Schil de Puur Patat aardappelen. Leg de schillen 30 min in ijskoud water. Eénmaal uit het water demp je ze droog.

  • 7

    Bak de schillen 3,5 minuut op 150°C in de friteuse.

  • 8

    Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje opwarmen.

  • 9

    Breng op smaak met peper en zout.

  • 10

    Voeg de maïs toe.

  • 11

    Werk af met en lepel zure room.

  • 12

    Bak de schillen goud bruin op 175°C, 5 minuten.

  • 13

    De gebakken chips afkruiden met gerookte paprika poeder en zout.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo