3 PUUR PATAT (bij voorkeur vastkokend)
2 spiering koteletten
100 g pickels
½ sjalot
¼ spitskool
½ granaat appel
80 g mayonaise
10 g kip kruiden
15 g dragon
10 g peterselie
scheut olijfolie
klontje boter
peper
zout
Spoel/borstel de aardappelen en kook deze in de schil.
Giet ze af en schil ze met een molen mesje. Snij ze in blokjes en laat afkoelen.
Snij de spitskool heel fijn in sliertjes en leg deze in ijskoud water.
Breng de kotelet in de oven. 30 min aan 60°C.
Snij de dragon, de sjalot en de peterselie fijn en meng deze samen met de mayonaise onder de aardappelen.
Kruid de kotelet af met de kipkruiden.
Laat een pan warm worden op het vuur en voeg een scheutje olijolie toe.
Laat het vlees mooi aanbakken aan beide kanten.
Voeg het klontje boter toe. Haal het vlees uit de pan en laat dit nog 3 min rusten.
Meng de uitgelekte spitskool en de granaatappel.
Kruid het geheel af met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Dresseer alles op een bord en vergeet de Pickels niet!
PUUR genieten.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo