2 grote vastkokende aardappelen
Olijfolie
Peper
Zout
Gerookte paprika
Komijn
2 teentjes verse look
2 plakjes spek
Pijpajuin
BBQ-saus
Verwarm de BBQ
Maak de aardappelen schoon. Maak inkepingen in de aardappel tot op 1/3e van de onderkant.
Plet de teentjes look en meng ze met wat olijfolie. Smeer de aardappelen in met het mengsel en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
Plaats de aardappelen op de BBQ en gaar ze in ca 80-90 min (afhankelijk van de dikte van de aardappelen).
Als de aardappelen gaar zijn vul je de inkepingen op met de plakjes cheddar en spek. Plaats ze nog een 5 tal min op de BBQ zodat de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de pijpajuin in fijne ringen.
Werk deze heerlijke aardappelen af met BBQ-saus en pijpajuin.
TIP: Als het slecht weer is, zijn deze hasselback potato ook lekker in de oven. Plaats hem opengesneden 50 min in een oven van 180°C. Daarna gevuld nog een 5-10 min onder de gril.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo