1 kg Puur Patat frietjes
2st Piepkuiken
2 takjes Tijm
1/2 Citroen
110 g Boter
2 Koffielepels Kip kruiden
1/2 Kropsla
1 stengel Honing totmaal
1 Koffielepel Honing
3st Ei dooier
30 ml Dragon azijn
30 ml Witte wijn
20 g Verse dragon
20 g Kervel
2 eetlepels Olijfolie
Peper en zout
Bak de Puur Patat frietjes op 150 °C en leg ze open op de keukenschaal.
Oven voorverwarmen op 180°C.
Kruid de piepkuikens aan de binnen en buitenzijde met kip kruiden en peper.
Breng 1 partje citroen, een takje tijm en een klontje boter aan langs de binnenzijde van het piepkuiken.
Leg het piepkuiken in een ovenschaal en wrijf ze in met een lepel olijfolie.
Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.
Nadat het piepkuiken 20 minuten in de oven zit, bevochtig je het kuiken met braadjus. Daarna nog 10 minuten in de oven.
Meng de honing en tomaten. Kruid met peper en zout.
Voeg de tomaten toe bij de ovenschaal voor de laatste 5 minuten.
De saus:
Meng de dooiers samen met de witte wijn en het dragonazijn. Klopt dit samen tot een luchtig gebonden massa op een laag vuurtje.
Monteer met klontjes boter en 4 eetlepels braadjus.
Bak de frietjes af op 175 °C voor 5 minuten.
Serveer alles met kropsla en de gekonfijte honing tomaat.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo