Patat:
2 grote Puur Patat aardappelen
100 g grof zout
3 el zure room
4 el olijfolie
2 el room
1/4 ajuin
10 g bieslook
150 g ongepelde garnalen
Peper
Zout
Nootmuskaat
Beurre blanc:
1 sjalot
1 teentje look
1/2 dl witte wijazijn
1,5 dl witte wijn
1 takje Tijm
1 blaadje laurier
6 zwarte peper bolletjes
2 el zure room
1/2 citroen
Peper
Zout
Zure sjalot:
1 sjalot
1/2 dl water
1/2 dl natuur azijn
Puur Patat aardappel:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg het grof zout in een ovenschaal en rol de Puur Patat aardappelen in het zout.
Plaats de ovenschaal in de oven voor 40 min.
Pel de grijze garnalen en plaats ze terug in de frigo.
Beurre blanc:
Snij de sjalot en het teentje look fijn.
Voeg de witte wijn, witte wijnazijn, tijm, laurier en peperbolletjes aan toe.
Laat het geheel in een hoge kookpot voor 2/3 inkoken op een matig vuurtje.
Zure Sjalot:
Laat azijn en water inkoken.
Voeg er fijn gesneden sjalot aan toe.
Laat het geheel 20 seconden inkoken en giet af.
Laat afkoelen.
Zeef de reductie.
Voeg er 3 el reductie + 2 el sjalot aan toe.
Laat het geheel opkoken en voeg er zure room bij.
Mix de boter er stukje voor stukje onder.
Kruid het geheel af met peper, zout en citroen.
Puur Patat:
Verwijder het zout als de Puur Patat aardappelen gaar zijn.
Snij het deksel van de aardappelen en probeer ze voorzichtig uit te hollen.
Prak de uitgehaalde aardappel met een vork en voeg er zure room, olijfolie en room aan toe. Snij je ajuin en bieslook fijn en voeg dit toe aan het geheel.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
De Puur Patat kan worden opgevuld!
Laat de aardappel 12 min opwarmen in de oven.
Verwarm de Beurre blanc.
Dresseer en geniet!
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo