Aardappelrecept van de maand maart

Opgevulde Puur Patat met hand gepelde grijze garnalen beurre Blanc.

Opgevulde Puur Patat met hand gepelde grijze garnalen beurre Blanc.

Ingrediënten

Patat:

2 grote Puur Patat aardappelen

100 g grof zout

3 el zure room

4 el olijfolie

2 el room

1/4 ajuin

10 g bieslook

150 g ongepelde garnalen

Peper

Zout

Nootmuskaat


Beurre blanc:

1 sjalot

1 teentje look

1/2 dl witte wijazijn

1,5 dl witte wijn

1 takje Tijm

1 blaadje laurier

6 zwarte peper bolletjes

2 el zure room

1/2 citroen

Peper

Zout


Zure sjalot:

1 sjalot

1/2 dl water

1/2 dl natuur azijn


Bereiding

  • 1

    Puur Patat aardappel:

  • 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Leg het grof zout in een ovenschaal en rol de Puur Patat aardappelen in het zout.

    Plaats de ovenschaal in de oven voor 40 min.

  • 3

    Pel de grijze garnalen en plaats ze terug in de frigo.


  • 4

    Beurre blanc:

  • 5

    Snij de sjalot en het teentje look fijn.

    Voeg de witte wijn, witte wijnazijn, tijm, laurier en peperbolletjes aan toe.

    Laat het geheel in een hoge kookpot voor 2/3 inkoken op een matig vuurtje.


  • 6

    Zure Sjalot:

  • 7

    Laat azijn en water inkoken.

    Voeg er fijn gesneden sjalot aan toe.

    Laat het geheel 20 seconden inkoken en giet af.

    Laat afkoelen.

  • 8

    Zeef de reductie.

    Voeg er 3 el reductie + 2 el sjalot aan toe.

    Laat het geheel opkoken en voeg er zure room bij.

  • 9

    Mix de boter er stukje voor stukje onder.

  • 10

    Kruid het geheel af met peper, zout en citroen.


  • 11

    Puur Patat:

  • 12

    Verwijder het zout als de Puur Patat aardappelen gaar zijn.

  • 13

    Snij het deksel van de aardappelen en probeer ze voorzichtig uit te hollen.

  • 14

    Prak de uitgehaalde aardappel met een vork en voeg er zure room, olijfolie en room aan toe. Snij je ajuin en bieslook fijn en voeg dit toe aan het geheel.

  • 15

    Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

  • 16

    De Puur Patat kan worden opgevuld!

  • 17

    Laat de aardappel 12 min opwarmen in de oven.

    Verwarm de Beurre blanc.

    Dresseer en geniet!

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo