Rosti:
2 grote Puur Patat aardappelen
1/2 teentje look
1 takje rozemarijn
zout en peper
olijfolie
Eendenborst:
2 filets eendeborst
1 perzik
1 klontje boter
1 mespuntje gedroogde lavendel
1 el suiker
Saus:
2 sjalotten
1/2 teentje knoflook
1 takje tijm
3 dl rode wijn
2 dl kalfsfond
2 el azijn
1 el rodewijnazijn
1 el sojasaus
3 el boter
Schil de aardappelen en spoel ze grondig af onder koud stromend water.
Dep de aardappelen droog met een propere keukenhanddoek.
Leg de keukenhanddoek open en rasp de aardappelen met een grove rasp.
Wring de handdoek uit om het overtollige vocht te verwijderen.
Snij de rozemarijn fijn en pers de look. Voeg dit bij de geraspte aardappelen.
Kruid het geheel af met zout en peper.
Maak nu kleine burgertjes van de aardappelen en bak de rosti goudbruin aan beide kanten.
Zet de oven aan op 55°C en laat de eendenborst sudderen gedurende 40 minuten.
Schil de sjalot en snij hem in fijne stukjes. Stoof deze samen met de look in een kookpot en voeg de tijm eraan toe.
Voeg rode wijn en gewone azijn toe en kook dit 2/3 in.
Voeg de kalfsfond of wildfond toe en laat terug 1/2 inkoken.
Mix de boter onder de saus en laat niet meer koken.
Werk de saus af met de sojasaus en de rode wijnazijn.
Snij de perzik in stukjes en bak deze kortstondig in een klontje boter.
Voeg de suiker en lavendel eraan toe.
Haal de eendeborst uit de oven en maak voorzichtig inkepingen in het vet.
Kruid de eend af met peper en zout.
Bak de eend eerst met de vetkant naar beneden tot het mooi gekorst is, daarna bak je deze kortstondig aan de andere kant.
Dresseren en smullen maar.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo