Aardappelrecept van de maand december

Puur Patat tosti met eend en perzik

Puur Patat tosti met eend en perzik

Ingrediënten

Rosti:

2 grote Puur Patat aardappelen

1/2 teentje look

1 takje rozemarijn

zout en peper

olijfolie


Eendenborst:

2 filets eendeborst

1 perzik

1 klontje boter

1 mespuntje gedroogde lavendel

1 el suiker


Saus:

2 sjalotten

1/2 teentje knoflook

1 takje tijm

3 dl rode wijn

2 dl kalfsfond

2 el azijn

1 el rodewijnazijn

1 el sojasaus

3 el boter

Bereiding

  • 1

    Schil de aardappelen en spoel ze grondig af onder koud stromend water.

  • 2

    Dep de aardappelen droog met een propere keukenhanddoek.

  • 3

    Leg de keukenhanddoek open en rasp de aardappelen met een grove rasp.

  • 4

    Wring de handdoek uit om het overtollige vocht te verwijderen.

  • 5

    Snij de rozemarijn fijn en pers de look. Voeg dit bij de geraspte aardappelen.

  • 6

    Kruid het geheel af met zout en peper.

  • 7

    Maak nu kleine burgertjes van de aardappelen en bak de rosti goudbruin aan beide kanten.

  • 8

    Zet de oven aan op 55°C en laat de eendenborst sudderen gedurende 40 minuten.

  • 9

    Schil de sjalot en snij hem in fijne stukjes. Stoof deze samen met de look in een kookpot en voeg de tijm eraan toe.

  • 10

    Voeg rode wijn en gewone azijn toe en kook dit 2/3 in.

  • 11

    Voeg de kalfsfond of wildfond toe en laat terug 1/2 inkoken.

  • 12

    Mix de boter onder de saus en laat niet meer koken.

  • 13

    Werk de saus af met de sojasaus en de rode wijnazijn.

  • 14

    Snij de perzik in stukjes en bak deze kortstondig in een klontje boter.

  • 15

    Voeg de suiker en lavendel eraan toe.

  • 16

    Haal de eendeborst uit de oven en maak voorzichtig inkepingen in het vet.

  • 17

    Kruid de eend af met peper en zout.

  • 18

    Bak de eend eerst met de vetkant naar beneden tot het mooi gekorst is, daarna bak je deze kortstondig aan de andere kant.

  • 19

    Dresseren en smullen maar.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo