Aardappelrecept van de maand oktober

Crispy potatoes met spicy dipsaus

Crispy potatoes met spicy dipsaus

Ingrediënten

400 g krielaardappelen

Klontje boter

Peper/zout

1 el bloem

2 el olijfolie

2 el gerookt paprikapoeder (of extra zoet paprikapoeder)

1 kopje sriracha

1 el citroensap

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Was de krieltjes en kook ze in ruim water met een snuifje zout.

    Als ze gaar zijn, giet ze af en laat ze afkoelen.

  • 3

    Neem een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes op de bakplaat. Plet ze voorzichtig met de onderkant van een kopje of glas. Probeer ze volledig te laten. Wil je ze erg krokant? Plet ze dan iets fijner.

  • 4

    Doe wat boter op de aardappeltjes en kruid ze af met peper en zout. Bak ze gedurende 45 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  • 5

    Maak ondertussen de dipsaus:

    Verwarm 2 el olijfolie in een pannetje. Meng de bloem met de paprikapoeder en voeg toe aan de olijfolie. Roer goed tot een smeuïge textuur. Blus met de helft van de groentebouillon en roer goed. Voeg daarna de rest van de groentebouillon toe. Als de saus nog iets te dik is, voeg dan een klein beetje water toe. Doe er citroensap en Sriracha bij en meng goed tot een glad sausje.

  • 6

    Serveer de crispy potatoes met de saus.

  • 7

    TIP: Ook lekker met verse mayonaise als je geen fan bent van spicy saus.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo