Aardappelrecept van de maand november

"Puur Patat" Puree van graanmosterd met witloof - ham rolletjes

"Puur Patat" Puree van graanmosterd met witloof - ham rolletjes

  • Personen 2 persoon

Ingrediënten

Puree:

6 Puur Patat aardappelen

100 g gezouten boter

40 g graanmosterd

40 g volle melk


Kaassaus:

15 g boter

20 g bloem

350 g halfvolle melk

1/2 citroen

Peper en zout

25 g gemalen kaas (bv emmentaler)

Nootmuskaat

1/4 Kippenbouillon blokje


Witloof rolletjes:

4 stuks witloof

4 sneden gekookte boerenham

30 g paneermeel

50 g gemalen kaas



Bereiding

  • 1

    Puree:

  • 2

    Schil de aardappelen en breng ze aan de kook tot ze gaar zijn in gezouten water.

  • 3

    Giet de aardappelen af en laat ze even uitdrogen op een klein vuurtje.

  • 4

    Voeg de gezouten boter, volle melk en de graanmosterd toe aan de aardappelen.

    Stamp de aardappelen tot puree.

  • 5

    Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.


  • 6

    Witloofsaus:

  • 7

    Smelt de boter en voeg er bloem aan toe.

    Laat de roux al roerend even uitdrogen.

  • 8

    Voeg er melk en 1/4 blokje kippenbouillon aan toe.

  • 9

    Voeg de kaas er aan toe en laat niet meer verder koken.

  • 10

    Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en het sap van de halve citroen.


  • 11

    Witloof:

  • 12

    Gaar het witloof.

    Afkruiden met peper en zout.

  • 13

    Bak het witloof goud bruin in boter.

  • 14

    Rol de witloofstronken in de ham en leg het geheel in een ovenschaal.

  • 15

    Doe de kaassaus over de rollen en voeg er 50 g emmentaler kaas en paneermeel aan toe.

  • 16

    Gratineer 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo