Puree:
6 Puur Patat aardappelen
100 g gezouten boter
40 g graanmosterd
40 g volle melk
Kaassaus:
15 g boter
20 g bloem
350 g halfvolle melk
1/2 citroen
Peper en zout
25 g gemalen kaas (bv emmentaler)
Nootmuskaat
1/4 Kippenbouillon blokje
Witloof rolletjes:
4 stuks witloof
4 sneden gekookte boerenham
30 g paneermeel
50 g gemalen kaas
Puree:
Schil de aardappelen en breng ze aan de kook tot ze gaar zijn in gezouten water.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitdrogen op een klein vuurtje.
Voeg de gezouten boter, volle melk en de graanmosterd toe aan de aardappelen.
Stamp de aardappelen tot puree.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Witloofsaus:
Smelt de boter en voeg er bloem aan toe.
Laat de roux al roerend even uitdrogen.
Voeg er melk en 1/4 blokje kippenbouillon aan toe.
Voeg de kaas er aan toe en laat niet meer verder koken.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en het sap van de halve citroen.
Witloof:
Gaar het witloof.
Afkruiden met peper en zout.
Bak het witloof goud bruin in boter.
Rol de witloofstronken in de ham en leg het geheel in een ovenschaal.
Doe de kaassaus over de rollen en voeg er 50 g emmentaler kaas en paneermeel aan toe.
Gratineer 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo